Norit Carbomix 50g 50 gram

Merk
Inhoud
50 Gram
23,49
 Beperkt op voorraad, bestel nu!
Max. 3 artikelen.
EAN 8711744006068
ARTNR 618433
Let op: Dit product is een geneesmiddel

Gratis bezorging

Bij bestellingen vanaf 50 euro.

€ 4,95

Bezorgkosten bij bestellingen onder 50 euro.

 

Productinformatie

Norit Carbomix 50g
RVG 16135 UAD

NORIT Carbomix 50g, Granulaat voor orale suspensie
Het werkzame bestanddeel van Norit Carbomix, geactiveerde kool, kan schadelijke of ongewenste
stoffen in het spijsverteringskanaal binden (adsorberen).

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
Norit Carbomix wordt gebruikt in het geval van een acute orale vergiftiging of een overdosis
geneesmiddelen.

Niet gebruiken bij
- U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
- Als het zeker is dat de vergiftiging veroorzaakt is door irriterende stoffen (sterke zuren zoals zoutzuur of basen zoals gootsteenontstopper), omdat het in dergelijke gevallen het onderzoek van de slokdarm (oesofagoscopie) en het onderzoek van de maag (gastroscopie) kan belemmeren.

Extra voorzichtig bij
Waarschuwing:
- Niet gebruiken bij kinderen zonder overleg met een arts.
- Niet gebruiken bij volledige verstopping of plotselinge buikpijn.
- Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt.
- De werking van de anticonceptiepil kan afnemen. Gebruik aanvullende anticonceptie als u de anticonceptiepil gebruikt.
- Uw ontlasting kan zwart verkleuren. Dit is ongevaarlijk.

Inname bij zwangerschap en borstvoeding
Bij zwangerschap: Mag gebruikt worden
Bij borstvoeding: Mag gebruikt worden

Overige informatie
Raadpleeg huisarts:
Neem bij een orale vergiftiging of overdosis medicijnen direct contact op met een arts of anti-gif centrum. Veel vergiftigingen hebben een aanvullende of andere behandeling nodig.

Niet gebruiken bij:
Niet toedienen bij een vergiftigingsverschijnselen door substanties en oplosmiddelen zoals ijzerverbindingen, lithium, thallium, cyanide, gedenatureerde alcohol (methanol), alcohol (ethanol), antivries (ethyleenglycol) en stoffen die petroleum bevatten. Kan werkzaamheid andere oraal ingenomen geneesmiddelen verminderen. Niet i.c.m stoelgangremmende middelen gebruiken.

Gebruiken bij:
Bij acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen.

Werkzame bestanddelen
plantaardige geactiveerde kool (‘carbo activatus’).

Hulpstoffen
citroenzuurmonohydraat (E330), glycerol (E422) en acaciagom (E414)

Dosering
Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
In het geval van acute vergiftiging en overdosis moet de inhoud van 1 tot 2 flacons Norit Carbomix zo snel mogelijk worden toegediend (= 50-100 g geactiveerde kool). In het geval van een ernstige vergiftiging moet, na de eerste toediening, een aantal dagen achtereen een dosis van 20 g Norit Carbomix elke 4 tot 6 uur worden ingenomen of worden toegediend (20 g geactiveerde kool komt overeen met circa 160 ml van de suspensie). In het geval van herhaalde toediening moet de flacon voor gebruik weer krachtig worden geschud. De suspensie moet oraal (via de mond) worden ingenomen of toegediend.

Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar:
In het geval van acute vergiftiging en overdosis bij kinderen onder de 12 jaar moet een ½ flacon oraal worden toegediend.

Voor kinderen jonger dan 4 jaar:
Bij kinderen jonger dan 4 jaar moet eerst een dosis van een ¼ flacon worden gegeven die in overleg met een arts een aantal keren herhaald dient te worden.

Aanwijzingen voor gebruik
Niet oraal gebruiken als de patiënt niet in staat is (onvoldoende bij kennis is) om het middel veilig te drinken. Bij bewusteloze patiënten moet een arts of een verpleegkundige onder medisch toezicht de suspensie via een maagsonde toedienen.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat giftige stoffen door het lichaam worden opgenomen en om de giftige stoffen die al zijn opgenomen te verwijderen, moet Norit Carbomix snel worden toegediend. Maar ook als het middel na enige tijd wordt toegediend kan het een positieve werking hebben. In het geval van een ernstige vergiftiging wordt herhaalde toediening van geactiveerde kool aanbevolen.

Norit Carbomix kan ook worden toegediend na braken of na een maagspoeling.

Bereiding van de suspensie:
De flacon goed schudden zodat het granulaat wordt losgeklopt, voordat de flacon wordt geopend. Maak de flacon open en voeg voorzichtig water toe aan het granulaat, tot aan de rode markering op de flacon. Sluit de flacon opnieuw af en 1 minuut krachtig schudden, zodanig dat het granulaat niet samenklontert. De flacon heel voorzichtig openen en de suspensie onmiddellijk gebruiken. In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik opnieuw krachtig worden geschud.

De flacon is voorzien van een speciale dop die gebruikt kan worden als adapter om er snel en direct een maagsonde op te kunnen aansluiten. Draai de dop voorzichtig los om te ontluchten. Draai de dop weer vast op de flacon en knip het bovenste deel van de spuitmond af voordat de maagsonde wordt aangesloten.

Als u opmerkt dat Norit Carbomix te sterk of niet sterk genoeg werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Lees voor gebruik de bijsluiter
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Let op de maximale dagdosering.

Verantwoordelijk voor het in de handel brengen
Cabot Norit Nederland B.V., Mr. Ovingkanaal O.Z. 3, 7891 EV Klazienaveen
Niet oraal gebruiken als de patiënt niet in staat is (onvoldoende bij kennis is) om het middel veilig te drinken. Bij bewusteloze patiënten moet een arts of een verpleegkundige onder medisch toezicht de suspensie via een maagsonde toedienen. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat giftige stoffen door het lichaam worden opgenomen en om de giftige stoffen die al zijn opgenomen te verwijderen, moet Norit Carbomix snel worden toegediend. Maar ook als het middel na enige tijd wordt toegediend kan het een positieve werking hebben. In het geval van een ernstige vergiftiging wordt herhaalde toediening van geactiveerde kool aanbevolen. Norit Carbomix kan ook worden toegediend na braken of na een maagspoeling. Bereiding van de suspensie: De flacon goed schudden zodat het granulaat wordt losgeklopt, voordat de flacon wordt geopend. Maak de flacon open en voeg voorzichtig water toe aan het granulaat, tot aan de rode markering op de flacon. Sluit de flacon opnieuw af en 1 minuut krachtig schudden, zodanig dat het granulaat niet samenklontert. De flacon heel voorzichtig openen en de suspensie onmiddellijk gebruiken. In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik opnieuw krachtig worden geschud. De flacon is voorzien van een speciale dop die gebruikt kan worden als adapter om er snel en direct een maagsonde op te kunnen aansluiten. Draai de dop voorzichtig los om te ontluchten. Draai de dop weer vast op de flacon en knip het bovenste deel van de spuitmond af voordat de maagsonde wordt aangesloten. Als u opmerkt dat Norit Carbomix te sterk of niet sterk genoeg werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Lees voor gebruik de bijsluiter

Beoordeling door klanten

Wat is jouw ervaring met dit product?

Zelf een review plaatsen
Je plaatst een review overNorit Carbomix 50g 50 gram
Jouw waardering
Online aanbieder medicijnen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Vragen & inspiratie

Service door een gediplomeerd drogist

Er zijn nog geen vragen

Inspiratie

 1. image
  Rennie Pepermunt 24 kauwtabletten 24 Kauwtabletten
  3,79
  24 Kauwtabletten
 2. image
  Roosvicee Fruitkracht pruimen 500 milliliter 500 Milliliter Pruimen zijn bijzonder, want ze hebben van nature een laxerende werking.
  6,43
  500 Milliliter
 3. image
  Microlax Klysma flacon 5ml 50 stuks 50 Stuks Microlax, oplossing voor rectaal gebruik
  60,76
  50 Stuks
 4. image
  Healthypharm Mebendazol/wormkuur 6 tabletten 6 Tabletten Wormkuurtabletten HTP Mebendazol 100 mg, tabletten
  3,69
  6 Tabletten
 5. image
  Kijimea Prikkelbare darm 14 capsules 14 Capsules Kijimea Prikkelbare darm
  18,90
  14 Capsules
 6. image
  Lacpure Lactulosesiroop 200 milliliter 200 Milliliter LacPure lactulose is een siroop op basis van lactulose.
  8,99
  200 Milliliter