Wanneer je ouders bent geworden, wil je natuurlijk het allerbeste voor je baby. De eerste jaren gebeurt er zoveel in het leven van een kind, dat je kindje alle vitamines goed kan gebruiken. In deze blog vertellen we je waarom het belangrijk is om je baby extra vitamine D te geven. We vertellen je ook waar vitamine D goed voor is en hoeveel vitamine D je baby nodig heeft op een dag. 

Waar is vitamine D goed voor?

Om te weten waarom je baby extra vitamine D nodig heeft, is het eerst belangrijk om te weten wat vitamine D allemaal doet. Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen. Vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten en het ondersteunt de tanden. Daarnaast is het goed voor de spieren en zorgt het mede voor een goede weerstand. Kortom, vitamine D is belangrijk voor allerlei processen in het lichaam!

Hoe komt een baby aan vitamine D?

Volwassen mensen halen vitamine D uit zonlicht. Omdat je baby nog niet meteen in de volle zon mag, moet een baby de vitamine D ergens anders vandaan halen. Het lichaam haalt ook vitamine D uit vis, vlees en eieren, maar dit zijn producten die jonge baby’s nog niet binnenkrijgen. Hierdoor wordt het lastig voor een baby om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Dit is de reden dat je als ouder extra vitamine D kan geven aan je baby. Het is verstandig om hiermee te beginnen wanneer je baby een week oud is. Vitamine D is te verkrijgen in druppelvorm, waardoor het makkelijk is om dit aan je baby te geven. 

Hoeveel vitamine D moet ik geven aan mijn baby?

Een kind tot 4 jaar oud kun je ongeveer 10 milligram vitamine D per dag geven. Wanneer een kindje 4 jaar oud is geworden, kan het zelf voldoende vitamine D aanmaken en kun je hier dus mee stoppen. Wanneer je kindje een donkere huidskleur heeft, is het echter belangrijk om vitamine D bij te blijven geven. Mensen met een donkere huid kunnen vitamine D namelijk minder goed opnemen via de zon.