Wanneer je als baby wordt geboren is de huid nog niet meteen zoals dat bij volwassenen is. De huid is nog niet helemaal ontwikkeld, dit duurt zelfs tot het vierde levensjaar. Dit komt omdat de opperhuid nog niet helemaal ontwikkeld is bij de geboorte. Ook is de beschermlaag die we als volwassenen hebben, nog niet helemaal af bij baby’s. Dit maakt de huid van een baby een stuk gevoeliger. Het is daarom belangrijk om de huid van een baby goed te beschermen en te hydrateren. Een babyhuid droogt namelijk ook sneller uit dan de huid van een volwassen persoon. 

De beste huidverzorging voor jouw baby

Wanneer je merkt dat je baby een wat drogere huid krijgt, kun je ervoor kiezen om een olie te gebruiken. Olie is erg vet en zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel wordt. Je kunt uit meerdere soorten olie kiezen, namelijk badolie of gewone olie. Je kindje in bad doen kan ongeveer 3 keer per week. Dit hoeft echt niet iedere dag, omdat water de huid namelijk ook kan uitdrogen. Wanneer je je kindje in bad doet, kun je de badolie erbij doen zodat de huid gehydrateerd wordt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Lipikar badolie van La Roche-Posay. Wanneer je kindje echt last heeft van bepaalde droge plekjes, kun je beter voor een gewone olie kiezen. Zo is er de verzorgende olie van Weleda welke goed helpt! 

Naast een olie is het ook belangrijk om het gezichtje van je baby te verzorgen en beschermen. Vooral bij koud winterweer is dit goed om te doen om schraalheid te voorkomen. Weleda heeft een baby gezichtscrème in het assortiment die de huid van je baby hydrateert. Je kunt deze crème al gebruiken vanaf de eerste dag!

Zonnebrandcrème bij baby’s

Een belangrijke stap in de skincare routine van je baby, is zonnebrandcrème. De zon heeft schadelijke stralen die de huid van je kindje kunnen aantasten. Omdat de huid nog niet volledig ontwikkeld is, zit er in de huid van je baby geen zonnefilter die de huid beschermt tegen verbranding. Smeer daarom altijd een goede zonnebrandcrème en zorg ervoor dat je kindje een petje of hoedje draagt wanneer de zon echt fel schijnt. Ook wanneer er schaduw is, is het belangrijk om je kind in te smeren tegen de zon. 

Weet je niet welke zonnebrandcrème het beste is? Wij raden de Anthelios melk baby SPF50 aan van La Roche Posay. Deze zonnebrandcrème met een beschermende factor van 50 is zeer geschikt om jouw baby te beschermen tegen de zon!