Huidverzorging voor een droge huid

Een droge huid voelt de hele dag trekkerig en strak aan. Dit gevoel wordt veroorzaak door een te kort aan lipiden. Dit zijn vetstoffen die de huid barrière vormen. Als de huid te weinig van deze vetstoffen heeft dan wordt het beschermlaagje van de huid zwak waardoor, de huid te veel vocht verliest. Het gevolg is een droge, trekkerige en gevoelige huid. Je huid goed verzorgen met de juiste huidverzorging is essentieel.

De droge huid reinigen

De droge huid is gevoelig voor agressies van buitenaf en als deze huid in contact komt met water droogt deze nog meer uit. Het is daarom belangrijk om de huid op milde wijze te reinigen. Omdat de barrière van de huid verzwakt is, is het extra belangrijk de huid goed te reinigen. Dit zorgt ervoor dat vuil, talg en micro-organismen geen kans krijgen om de huid binnen te dringen en in de diepere huidlagen te beschadigen. Gebruik ’s ochtends en ’s avonds een goede gezichts- en lichaamsreiniging die de huid niet laat uitdrogen. Gebruik daarvoor een reiniging die je niet met water hoeft te verwijderen. Je zou hiervoor de Avène Micellaire lotion kunnen gebruiken. Spray vervolgens thermaal water over de huid om de huid direct te hydrateren.

De huid beschermen tegen vocht verlies

Om de droge huid te beschermen tegen vochtverlies is het noodzakelijk om de huid barrière te versterken. Dit kan door vetstoffen op de huid aan te brengen. Een van de meest gebruikte lipiden in cosmetica is ceramide. Om het vochtgehalte in de huid weer op peil te brengen zijn humectanten als bijvoorbeeld glycerine en thermaal bronwater erg geschikt. Ook het ingrediënt hyaluronzuur, een dat vocht bindt, is een mooie aanvulling in de verzorging voor de droge huid.  Een goede dagcrème voor de droge huid is de La Roche Posay Nutritic Rijke Crème.

Extra vocht

Omdat de huid veel vocht verliest is het belangrijk dit aan te vullen. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag om het vocht tekort van binnenuit aan te vullen. Een gehydrateerde huid voelt comfortabel aan en ook treedt huidveroudering minder snel op. Om ervoor te zorgen dat jouw huid het vocht beter vast houdt kun je onder je dagverzorging een serum aanbrengen. Het Vichy Mineral 89 serum bestaat uit 89 % Thermaal bronwater bomvol mineralen en geeft de huid een extra hydratatie boost.