Vitamines zijn belangrijk voor ons, we hebben ze nodig om gezond te kunnen leven. Vitamines zijn niet alleen belangrijk voor de belangrijke processen in ons lichaam, maar ook voor onze huid, onze nagels en ons haar. Je kunt nog zoveel gebruik maken van oliën en haarmaskers, maar als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, zal het te zien zijn aan je haar. Lees verder om erachter te komen welke vitamines je nodig hebt voor gezond haar. 

Vitamines met verschillende doelen

Elk soort vitamine versterkt je haar op een andere manier. Zo zijn er vitamines voor dikker haar, voller haar, tegen haarverlies, glanzend haar en voor langer haar. 

  • Dikker haar: wanneer je graag dikker haar wilt hebben, is het goed om te letten op je inname van vitamine C, ijzer, zink, biotine, niacine, eiwitten en kelp. Deze vitamines zullen jou ondersteunen om dikkere lokken te krijgen. Kelp in het bijzonder draagt bij aan het feit dat jouw haar dikker en steviger aan zal voelen.
  • Voller haar: wanneer je voller haar wilt, kun je kiezen voor MSM. MSM, ook wel methylsulfonylmethane, helpt je lichaam om meer collageen en keratine te produceren, wat zorgt voor een vollere bos. 
  • Haarverlies: wanneer je last hebt van haarverlies, is het goed om te letten op de inname van biotine. Biotine behoort tot de familie van vitamine B en zorgt ervoor dat stoffen als eiwitten, vetten en koolhydraten kunnen worden omgezet. Je kunt dus zoveel vitamines nemen als je wilt, maar zonder biotine worden deze niet opgenomen. Hubner heeft een shampoo waar biotine in verwerkt zit.
  • Glanzend haar: een belangrijke vitamine voor glanzend haar is omega 3. Omega 3 vetzuren zijn te winnen uit vette vis en uit lijnzaad. Omega 3 zorgt ervoor dat de hoofdhuid wordt gevoed met de nodige oliën voor prachtig glanzend haar. Vraag jij je af of je voldoende omega 3 binnenkrijgt? Je kunt ook kiezen voor een supplement
  • Lang haar: voor lange lokken is silica een goede. Silica is een samenstelling van zuurstof en silicium wat ervoor zorgt dat de bloedstroom wordt gestimuleerd, waardoor haar gaat groeien. Als baby worden we geboren met een hoog gehalte silicium, maar dit neemt met de jaren af. Een silica supplement kan de haargroei stimuleren. 

Haarverlies

Heb jij last van haarverlies? Vichy heeft een verzorgingslijn ontwikkeld speciaal voor mensen die last hebben van haarverlies. Er zijn zowel producten voor mannen als voor vrouwen die de haargroei stimuleren. De producten van Vichy die helpen bij haarproblemen als haarverlies en roos komen samen in een verzorgingslijn, genaamd Dercos. De Dercos shampoo bijvoorbeeld bevat ingrediënten wat het haar meer energie geeft waardoor haarverlies tegengegaan kan worden. Bekijk het volledige Vichy assortiment van shampoo’s hier.