De huid is ons aller grootste orgaan en omvat ons hele lichaam. Je wilt er dan ook voor zorgen dat je huid stralend en gezond blijft. Toch kunnen sommige delen van het lichaam snel droog worden, met name in de wintermaanden. De huid kan ruw en schraal aanvoelen, prikkelen of de huid heeft kloofjes. Vooral de handen, benen, voeten en het gezicht kunnen droog worden. In deze blog vertellen we je meer over een droge huid in het gezicht en wat je eraan kunt doen. De juiste huidverzorgingsroutine kan je huid weer laten stralen. 

Verschillende gradaties van droogheid

Er zijn verschillende gradaties qua droogheid van de huid. Wanneer je last hebt van een milde droge huid, kan de huid licht trekkerig aanvoelen. Wanneer dit erger wordt en je last krijgt van een droge huid, verliest de huid nog meer vocht en kunnen er kloofjes ontstaan in de huid. Wanneer je last hebt van een extreem droge huid, kan de huid hevig gaan prikkelen en worden de kloofjes erger. In deze fase kan de huid echt beschadigd raken. 

Oorzaken van een droge huid

Er zijn een aantal triggers voor het krijgen van een droge huid. Eerder gaven we al aan dat de wintermaanden er voor kunnen zorgen dat je sneller last krijgt van een droge huid. Ook hete of droge lucht kan er voor zorgen dat je last krijgt van een droge huid. Daarnaast draagt zonlicht ook bij aan het ontstaan van een droge huid. Zonlicht, met name de UV-straling, zorgt er namelijk voor dat de huid sneller verouderd. Wanneer de huid verouderd blijft er minder vocht in de huid zitten waardoor de huid dus droger aan kan voelen. Smeer je huid daarom altijd in met zonnebrand. Gebruik bijvoorbeeld de Edelweiss zonnecreme van Weleda.

Tips bij een extreem droge huid

Wanneer je een hele droge huid hebt op je gezicht, armen of benen is het belangrijk om niet te vaak en niet te heet te douchen. Water zorgt er namelijk voor dat de huid de-hydrateert. Gebruik onder de douche ook geen zeep maar een badproduct met een olie erin, zoals de La Roche-Posay Lipikar doucheolie. Dit hydrateert de huid juist! Na het douchen kun je ook nog een verzorgende olie smeren, zoals de Weleda Duindoorn vitaliserende body olie. Dit hydrateert je lichaam.

Wanneer je last hebt van een extreem droge huid in je gezicht, is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. La Roche-Posay is al jaren geliefd door dermatologen en heeft voor elke soort huid een eigen verzorgingslijn ontwikkeld. Zo is er ook een verzorgingslijn speciaal ontwikkeld voor de meest droge en gevoelige huidtypes. Voor de extreem droge huid is er de La Roche-Posay Nutritic verzorgingslijn. Wanneer je last hebt van een extreem droge huid bieden deze producten je wat verzachting en wordt de huid weer gehydrateerd.

Bekijk hier alle producten bij een extreem droge huid!