Exfoliëren is een essentieel onderdeel van de verzorging van de huid. Het is een proces waarbij de dode huidcellen worden verwijderd en de huid wordt verfrist. Exfoliëren helpt bij het verwijderen van overtollig talg en dode huidcellen, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet. Het is ook een goede manier om poriën te verfijnen en de huidtextuur te verbeteren. We vertellen er meer over in deze blog.

Hoe exfolieer je?

Exfoliëren kan worden gedaan met een scrub of een chemische exfoliant, zoals glycolzuur of salicylzuur. Het is belangrijk om de juiste exfoliant te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype. Het eerste wat je moet doen is je gezicht reinigen met warm water en een mild reinigingsmiddel. Hierna kun je een exfoliant of scrub aanbrengen. Gebruik hierbij kleine cirkelvormige bewegingen om de exfoliant of scrub goed te verdelen over je huid. Laat de exfoliant of scrub enkele minuten intrekken op je huid voordat je het afspoelt met warm water. Het is belangrijk om je huid na het exfoliëren goed te hydrateren met een moisturizer. Dit helpt om je huid weer in balans te brengen en voorkomt dat je huid uitdroogt.

Hoe vaak kun je exfoliëren?

Exfoliëren zou regelmatig moeten worden gedaan, maar niet meer dan twee keer per week. Het is ook belangrijk om na het exfoliëren een goede moisturizer aan te brengen om de huid te hydrateren. Exfoliëren is een effectieve manier om de huid te verjongen en het is het meest effectief wanneer het wordt gecombineerd met een gezond dieet en veel water drinken. 

Waarom exfoliëren?

Exfoliëren is een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorgingsroutine. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor je huid er stralend en gezond uitziet. Het helpt ook bij het verminderen van verstopte poriën, het voorkomen van puistjes en het verminderen van oneffenheden, zoals littekens en pigmentvlekken. 

Exfoliëren stimuleert ook de bloedcirculatie, waardoor je huid er fris en gezond uitziet. Door je huid regelmatig te exfoliëren, voelt hij gladder aan en voorkom je het ontstaan van een doffe huid. Exfoliëren is dus niet alleen goed voor je huid, maar het kan je ook helpen om je huid er jonger en gezonder uit te laten zien.

Welke producten kun je gebruiken?

Exfoliëren is een belangrijk onderdeel van een goed verzorgingsritueel en La Roche-Posay en Vichy bieden een aantal uitstekende producten om dit te bereiken. La Roche-Posay's Ultra Scrub is een milde, maar effectieve scrub die zacht genoeg is voor de gevoelige huid. Het bevat microdeeltjes die dode huidcellen verwijderen en het huidoppervlak verbeteren. 

Vichy's Thermal Clarifying Exfoliating Mask bevat bicarbonaat en melkzuur voor een milde, maar diepe exfoliatie. Het product verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar heeft ook een kalmerende werking. Dit masker is geschikt voor alle huidtypes. Beide producten helpen om een gladde, stralende teint te creëren en zullen uw verzorgingsroutine compleet maken.