Roos is een veel voorkomende aandoening van de hoofdhuid. Het is een ontsteking van de hoofdhuid die wordt veroorzaakt door een overmatige aanwezigheid van gisten of schimmels. Roos kan ervoor zorgen dat je haar vettig, pluizig en droog wordt. Het kan ook jeuk, schilfers en rode plekken veroorzaken. In dit artikel vertellen we je wat je aan roos kunt doen en hoe het ontstaat.

Hoe ontstaat roos?

Roos ontstaat wanneer de hoofdhuid te veel talg produceert. Talg is een vetachtige stof die de huid en het haar soepel en glanzend houdt. Maar als er te veel talg wordt geproduceerd, kan de huid gevoelig worden en de talg wordt afgezet op het haar in de vorm van kleine, witte, vettige schilfers. Dit wordt roos genoemd. Roos wordt meestal veroorzaakt door stress, hormonale veranderingen, verkeerde verzorgingsproducten, een ongezonde levensstijl of een schimmelinfectie.

Wat kun je zelf doen aan roos?

Er zijn verschillende behandelopties voor roos. De meest voorkomende opties zijn:

  • Over the counter shampoos die seleniumsulfide of ketoconazol bevatten.
  • Prescriptie shampoos die ciclopiroxolamine, ketoconazol, selenium sulfide en/of tar bevatten.
  • Corticosteroïde crèmes die je op je hoofdhuid aanbrengt.
  • Antischimmelmiddelen die je oraal inneemt.
  • Lichttherapie (fototherapie) waarbij je een lichtbron op je hoofdhuid richt.
  • Lasertherapie die de haarzakjes in de hoofdhuid behandelt.
  • Een dieet dat vette vis en voldoende vitamine B bevat.

Het is belangrijk om de behandeling regelmatig en volgens de aanwijzingen te herhalen. Als er geen verbetering optreedt, raadpleeg dan een arts of dermatoloog. Zij kunnen andere behandelingen voorschrijven. 

De beste producten om roos te behandelen

Vichy Dercos biedt een effectieve oplossing tegen roos. De producten helpen bij het verminderen van roos en het herstellen van de gezondheid van het haar. De producten bevatten actieve ingrediënten zoals Salicylzuur, Pirocton, Olamine en Niacinamide, die helpen bij het bestrijden van roos. Deze ingrediënten helpen bij het normaliseren van de talgproductie, waardoor het haar minder vet wordt en de kans op roos vermindert. De producten bevatten ook hydraterende ingrediënten die de schilferende huid verzachten en de hoofdhuid verzorgen. De producten van Vichy Dercos zijn zacht en kunnen dagelijks gebruikt worden. De producten zijn geschikt voor alle haartypes en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met het gebruik van Vichy Dercos producten zul je zien dat roos wordt verminderd en je haar gezonder wordt.

Naast Vichy heeft La Roche Posay ook een verzorgingslijn tegen roos. La Roche Posay Kerium is een uitstekend product voor degenen die last hebben van roos. Het is een professioneel behandelingsproduct dat is ontwikkeld om de klachten van roos te verminderen. Kerium is een uniek en krachtig product dat de hoofdhuid hydrateert, irritatie vermindert en het herstellen van een gezonde balans van de hoofdhuid bevordert. Het bevat actieve ingrediënten zoals salicylzuur en kamferolie die de talgproductie remmen en de schilfering van de hoofdhuid verminderen. Het bevat ook vitamine B5, die de hoofdhuid hydrateert en de elasticiteit ervan verbetert. La Roche Posay Kerium is een doeltreffend product dat helpt om roos te verlichten en de hoofdhuid gezond te houden. Het is een geweldig product voor mensen die last hebben van een ongezonde balans om de hoofdhuid te herstellen.