Filteren
Billen

Eczeem is een huidaandoening waarbij rode vlekken ontstaan die erg jeuken. Eczeem kan op elke plaats op het lichaam voorkomen, zo ook op de billen. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eczeem

Eczeem is een huidaandoening waar veel mensen in hun leven wel eens tegenaan lopen. Zo heb je verschillende soorten eczeem, zoals een eczeem die alleen opkomt bij een allergische reactie, maar ook eczeem die altijd in periodes aanwezig is door bepaalde triggers als stress. Bij eczeem heb je last van rode, droge plekken die erg kunnen jeuken. Door de jeuk ga je hieraan krabben, waardoor er ook wondjes kunnen ontstaan. Ook kan de door de eczeem aangetaste huid erg gaan schilferen. Lees in dit artikel meer over eczeem in de omgeving van de billen. 

Eczeem op de billen

Veel mensen ervaren jeuk aan de billen met iets wat vooral bij baby’s voorkomt, vanwege de luieruitslag, maar dit is iets wat op elke leeftijd voor kan komen. Jeuk op of tussen de billen kan een teken van eczeem zijn. Zo kun je bijvoorbeeld contacteczeem krijgen van het gebruiken van verkeerde zeep. Contacteczeem ontstaat wanneer de huid in contact komt met een stof waar het lichaam niet tegen kan en geïrriteerd door wordt. Wanneer dit het geval is, is het verstandig meteen te stoppen met het gebruiken van de producten waar je een allergische reactie door krijgt. 

Ook kan contacteczeem ontstaan door het dragen van (nieuwe) kleding. Wasmiddel is vaak ook een boosdoener. Het is verstandig om op te sporen wat de contacteczeem triggert en dit product niet meer aan te raken. Contacteczeem op de billen resulteert zich in rode vlekjes, maar er kunnen ook pijnlijke blaasjes ontstaan.

Wat te doen aan eczeem op de billen?

Zoals net aangegeven is het belangrijk om triggers op te sporen en te verwijderen uit je leven. Dit kan al een groot deel van de contacteczeem verminderen. Daarnaast kun je een eczeem billen crème of een eczeem billen zalf smeren om de jeuk te verminderen. CeraVe heeft bijvoorbeeld producten die de huid hydrateren en tegelijk kalmeren.