Filteren
Buik

Huiduitslag op de buik kan verschillende oorzaken hebben en kan erg vervelend zijn. Huiduitslag op de buik kan rode vlekken, jeuk en bultjes veroorzaken. Je kunt een crème of zalf smeren om het tegen te gaan. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Huiduitslag op je buik: oorzaken en wat kun je eraan doen?

Huiduitslag kan onaangenaam zijn en jeukende, geïrriteerde, rode en gezwollen plekken op de huid veroorzaken. Er zijn vele vormen van huiduitslag, wat veroorzaakt kan worden door infecties, allergische reacties, maar huiduitslag kan ook ontstaan door insectenbeten of door te strakke kleding. Het kan op elke plek voorkomen, zoals bijvoorbeeld op de buik. Lees verder om de oorzaken te weten te komen en om erachter te komen wat je eraan kunt doen. 

Uitslag op de buik

Niet alle huiduitslag op de buik is hetzelfde. Uitslagen kunnen zich snel ontwikkelen, of zich na verloop van tijd uitbreiden. Een uitslag kan op van alles wijzen, van een allergische reactie tot een onderliggende infectie. Er zijn veel mogelijke oorzaken van een huiduitslag op de buik, daarom is het belangrijk om met een arts te praten als je niet zeker weet wat de oorzaak van je klachten is.

Soorten uitslag 

Een oorzaak van huiduitslag op de buik kan een zwangerschap zijn. Deze uitslag ziet eruit als kleine roze pukkeltjes of netelroos in de zwangerschapsstriemen. De uitslag verdwijnt meestal binnen 1-2 weken na de bevalling. Deze uitslag kan erg jeuken, maar zou geen complicaties voor jou of je baby mogen veroorzaken. Wat kun je eraan doen? Je kunt een speciale huiduitslag buik crème smeren om de jeuk te verzachten. Ook kun je een zalf smeren tegen de huiduitslag op de buik. 

Roodvonk is nog een uitslag wat op de buik kan voorkomen. Als je kind keelpijn en uitslag heeft, kan het roodvonk hebben opgelopen. De uitslag begint meestal in de nek, oksels of liezen, maar kan zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam, waaronder de buik. De uitslag voelt aan als schuurpapier. Roodvonk komt vaker voor bij kinderen, maar volwassenen kunnen het ook krijgen. Als jij of je kind roodvonk heeft, heb je antibiotica nodig om de infectie te genezen.

Contactdermatitis is een soort huiduitslag die kan ontstaan als je huid in contact komt met irriterende stoffen, of als je een allergische reactie hebt op iets wat je hebt aangeraakt. Symptomen van contactdermatitis zijn onder meer roodheid, jeuk, zwelling en een prikkend gevoel op de huid. Dit kan voorkomen op de buik.