Filteren
Hoofdhuid

Eczeem op de hoofdhuid kan erg vervelend zijn. Eczeem veroorzaakt droge, jeukende huid waardoor ook schilfers kunnen ontstaan. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eczeem op de hoofdhuid

Eczeem is een chronische aandoening die een ontstoken, droge, jeukende huid veroorzaakt. Dit kan voor veel ongemakken zorgen bij je. Op de hoofdhuid kan het schilfering veroorzaken, waardoor het lijkt alsof je last hebt van roos. Deze schilfers jeuken dus ook erg. Eczeem op de hoofdhuid kan het gevolg zijn van vele factoren en sommige soorten eczeem hebben meer kans om de hoofdhuid aan te tasten dan andere. 

Oorzaken eczeem op de hoofdhuid

Eczeem op de hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Mannen hebben over het algemeen meer last van eczeem op de hoofdhuid dan vrouwen. Ook wanneer je een vettige huid hebt kun je meer last hebben van eczeem op de hoofdhuid. Wanneer je in een droge en koude omgeving woont is er een grotere kans om last te krijgen van eczeem op de hoofdhuid. 

Daarnaast zijn er ook een aantal factoren die eczeem op de hoofdhuid sneller kunnen triggeren. Wanneer je last hebt van eczeem, verergeren stress, slapeloosheid, zweten en een geïrriteerde huid de eczeem. Dit kan een aanval gaan veroorzaken, maar hoeft niet bij iedereen het geval te zijn.

Wat te doen aan eczeem op de hoofdhuid?

De beste aanpak hangt af van het soort eczeem dat iemand heeft. Voor eczeem op de hoofdhuid bestaat de behandeling uit het gebruik van lokale, hypoallergene producten die de groei van de gist verminderen, de ontsteking kalmeren en de schilfering verwijderen. Het vervangen van agressieve shampoos door zachte, pH-gebalanceerde shampoos kan bijvoorbeeld de irritatie verminderen. 

Eczeem op de hoofdhuid voorkomen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om eczeem op de hoofdhuid te voorkomen:

  1. Het vermijden van contact met agressieve zepen, chemicaliën of oplosmiddelen.
  2. Het hoofd beschermen bij koud of droog weer.
  3. Een luchtbevochtiger gebruiken om de lucht binnenshuis minder droog te maken.
  4. De hoofdhuid wassen na het sporten of andere activiteiten die zweten veroorzaken.
  5. Stress verminderen en beheersen.
  6. Medische behandelingen ondergaan voor aandoeningen die het risico op eczeem verlagen.