Filteren
Neus

Eczeem op het gezicht rondom de neus wordt ook clownseczeem genoemd. Deze vorm van eczeem komt vooral voor bij jonge vrouwen en kan je erg belemmeren in het dagelijks leven. Deze producten kunnen verlichting bieden bij deze vorm van eczeem! 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eczeem 

Eczeem is een vervelende huidaandoening waarbij er rode, jeukende plekken op de huid ontstaan die ook kunnen schilferen. Eczeem kan op elke plek op het lichaam voorkomen en ontstaat vaak al op jongere leeftijd. Oudere mensen kunnen echter ook later pas last krijgen van eczeem. Eczeem kan je erg belemmeren in je doen en laten, bijvoorbeeld wanneer het in het gezicht voorkomt. Dit artikel gaat specifiek over eczeem op de neus.

Clownseczeem

Eczeem rondom de mond en neus wordt vaak clownseczeem genoemd. De officiële naam van clownseczeem is periorale dermatitis. Clownseczeem komt vrijwel alleen voor bij vrouwen tussen de 20 en 45 jaar oud. Mannen hebben hier bijna nooit last van. De uitslag rondom de mond ziet er meestal uit als kleine rode bultjes die dus weer jeuken. 

Wat veroorzaakt clownseczeem?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op eczeem bij de neus. Zo hebben mensen met een vet huidtype vaker last van clownseczeem. Dit in combinatie met het veelvuldig gebruik van make-up kan eczeem op de neus triggeren. Hormonen spelen ook een rol. Vaak hebben vrouwen die last hebben van clownseczeem meer last van de eczeem rondom de menstruatie. Dit heeft logischerwijs te maken met de vrouwelijke hormonen. Een voorbehoedsmiddel als de pil kan ook een trigger zijn. 

Wat te doen tegen clownseczeem?

Het is belangrijk om de trigger op te sporen, zodat je deze kunt gaan vermijden in het dagelijks leven. Daarnaast kun je een eczeem neus crème of een eczeem neus zalf smeren wat bepaalde klachten zoals jeuk kan verzachten. La Roche Posay heeft een hele verzorgingslijn ontwikkeld speciaal voor mensen met eczeem. Deze producten kunnen je verzachting bieden zodat je minder last hebt van de jeuk! Alle producten van La Roche Posay zijn gemakkelijk te bestellen via Yourskin.