Filteren
Voet en benen

Eczeem is een vervelende huidaandoening waarbij je last krijgt van jeukende, rode vlekken. Dit kan ook voorkomen op de voeten en benen. Deze producten kunnen verzachting bieden. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eczeem op de voeten en benen

Eczeem is een huidontsteking die vooral gekenmerkt wordt door rode, jeukende vlekken. Dit kan genetisch bepaald zijn, maar ook pas ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een allergische reactie hebt. De vlekken op de huid jeuken heel erg door de eczeem en kunnen ook gaan schilferen. Eczeem kan je leven sterk beïnvloeden, zeker wanneer het bijvoorbeeld op de voetzolen voorkomt. Dit kan je namelijk erg belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Lees verder om erachter te komen wat eczeem op de voeten veroorzaakt en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken eczeem op de voeten

De eerste oorzaak van eczeem op de voeten, is een allergische reactie. Eczeem kan worden veroorzaakt door een allergische reactie op een product waaraan je voeten werden blootgesteld. Je schoenen of sokken kunnen de oorzaak zijn bijvoorbeeld. Probeer altijd luchtdoorlatende schoenen te dragen en katoenen sokken. 

De tweede oorzaak kan atopisch eczeem zijn. Atopisch eczeem is een erfelijke aandoening met afwisselend periodes van wel/geen eczeem aanvallen. Het houdt verband met een huid die overgevoelig is voor haar omgeving. Hoewel genetisch bepaald, kan de ziekte worden uitgelokt of verergerd door verschillende omgevingsfactoren. Dit type eczeem kun je verlichten met eczeem voet crème of eczeem voet zalf. Ook kun je een verlichtende stick gebruiken wat de jeuk verminderd. 

De derde oorzaak is dyshidrosis. Dyshidrosis is uniek in die zin dat het zich beperkt tot de handen en voeten en dus niet voorkomt op andere plekken op het lichaam. Deze vorm van eczeem is vaak zeer pijnlijk. Zoals bij alle vormen van eczeem zijn de symptomen roodheid en jeuk, en kleine blaasjes die uitdrogen en korstjes vormen. Deze blaasjes kunnen zich echter ontpoppen tot wondjes waardoor het zo pijnlijk is.