Filteren
Lies

Huiduitslag in de lies kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld eczeem. Bekijk welke producten geschikt zijn voor jouw uitslag in de lies en bestel ze gemakkelijk via Yourskin. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Huiduitslag in de lies: oorzaken

Huiduitslag in de lies is iets wat vaak voorkomt. De lies is een plek waar de huid plooit, dit is altijd extra gevoelig voor huidaandoeningen. De huid kan geïrriteerd raken door bijvoorbeeld een bepaalde zeep, huidolie, scheren, te strakke kleding of wanneer het niet goed is afgedroogd en dus vochtig is gebleven. 

Huiduitslag in de lies kan ook verschillende oorzaken hebben die minder voor de hand liggend zijn. Een oorzaak kan bijvoorbeeld erythrasma zijn. Erythrasma is een aandoening waarbij de huid in de lichaamsplooien verkleurt naar een bruine of rode vlek. Dit ontstaat door een bacterie. Het moet behandeld worden en daarna is het belangrijk om de plooien goed schoon te houden. 

Eczeem kan ook in de lies voorkomen. Eczeem komt namelijk ook vaak voor in de huidplooien, denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je ellebogen. Eczeem is een huidaandoening wat zonder reden kan ontstaan en is chronisch. Eczeem zorgt ervoor dat de huid rood en schilferig is. Ook kan eczeem als een allergische reactie ontstaan, dan is het niet chronisch. 

Luieruitslag bij baby’s is iets wat vaak voorkomt in de lies, omdat de huid hier plooit. Daarnaast is het vaak vochtig omdat het dichtbij de luier zit. Luieruitslag ziet eruit als een rode huid met kleine rode puntjes. Wanneer dit niet goed droog gemaakt wordt, kan er luieruitslag ontstaan. Het is dan goed om een zalf of crème te smeren.

Hoe is het te verhelpen?

Elke huidaandoening heeft zijn eigen behandelmethode. Niet elke huidaandoening is echter te verhelpen. Je hebt voor sommige huiduitslag in de lies zalf of crèmes, maar niet alles kan zomaar weggaan. Bekijk per huidaandoening wat het beste is om eraan te doen en welke middelen je kunt gebruiken.