Filteren
Nek

Huiduitslag in de nek kan vele oorzaken hebben, zoals een allergische reactie of huidziekte, zoals eczeem of psoriasis. Dit veroorzaakt roodheid, jeuk en schilfers. Deze producten kunnen verzachting bieden voor de huid in de nek! 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Huiduitslag in de nek

Een jeukende nek uitslag kan het gevolg zijn van een aantal oorzaken. Lees verder om erachter te komen wat deze oorzaken kunnen zijn!

Hygiëne. Wanneer je verkeerd wast, dit kan te weinig zijn of juist te veel, kun je last krijgen van huiduitslag in de nek. Douche daarom niet meer dan één keer per dag en gebruik de juiste producten. 

Omgeving. Wanneer je overmatige blootstelling aan zon en regen hebt, kun je uitslag krijgen in de nek. Bescherm de nek daarom altijd wanneer je naar buiten gaat. Dit kan zijn door een zonnebrand te smeren of door de nek te bedekken wanneer het regent. 

Irritatie. De huid kan zich gaan irriteren aan kleding zoals wol of polyester. Wanneer je niet tegen deze producten kan, vermijd deze dan zodat de huid niet geïrriteerd raakt. 

Chemicaliën zoals zeep en antibacteriële middelen. Niet elk huidtype kan tegen alle chemicaliën. Wanneer je huiduitslag krijgt van een bepaalde zeep is het verstandig deze zeep niet meer te gebruiken. 

Ook kun je allergische reacties krijgen van bepaalde dingen. Oorzaken kunnen bepaalde voedingswaarden zijn, cosmetica, metalen zoals nikkel, of (giftige) planten.

Huidaandoeningen

Naast alle bovengenoemde oorzaken van huiduitslag in de nek, kun je ook een huidziekte of huidaandoening hebben waardoor je last hebt van uitslag. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van eczeem. Eczeem is chronisch en komt vaak voor. Het is in principe niet gevaarlijk, maar wel een vervelende aandoening om te hebben. Eczeem veroorzaakt droge, rode, jeukende plekken op de huid die pijnlijk kunnen zijn. Er is nog geen remedie voor eczeem. Wel kun je huiduitslag nek crème of huiduitslag nek zalf smeren wat de huid kan verzachten.

Nog een soort huiduitslag wat je kunt hebben in de nek is psoriasis. Psoriasis is een huidziekte die rode, jeukende schilferende plekken veroorzaakt, meestal op de knieën, ellebogen, romp en hoofdhuid. Deze rode plekken op de huid zijn erg vervelend om te hebben. Psoriasis is wederom chronisch. Helaas is hier ook nog geen remedie tegen gevonden. Wel kun je weer een crème voor de nek of zalf voor de nek smeren tegen de uitslag. Dit kan de jeuk verzachten.