Filteren
Gezicht

Littekens in het gezicht kunnen ontstaan door brandwonden, operaties of door acne. Dit kan erg vervelend zijn en je wilt er graag vanaf. Deze producten kunnen je helpen bij het verminderen van littekens. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Littekens in het gezicht

Wanneer een wond geneest, kan deze uiteindelijk veranderen in een litteken. Littekens in het gezicht zijn er in vele vormen en kunnen worden veroorzaakt door verwondingen, acne, brandwonden of operaties. Omdat je gezicht de hele tijd aan de omgeving wordt blootgesteld, kunnen littekens op dit deel van je lichaam het moeilijker hebben om te genezen. Terwijl je andere delen van je lichaam kunt afdekken of beschermen wanneer een wond geneest, is je gezicht het grootste deel van de dag blootgesteld aan de buitenlucht. Lees verder om erachter te komen wat je wel kunt doen! 

Wat te doen aan littekens in het gezicht?

Om een litteken in je gezicht te verminderen, kun je een anti litteken crème smeren voor je gezicht. Dit zal het litteken nooit helemaal weghalen, maar kan het wel verminderen. Zo heeft La Roche Posay de Effaclar lijn ontwikkeld wat kan helpen bij het verminderen van littekens. Effaclar helpt bij het hydrateren van de huid en zorgt ervoor dat er minder acne littekens ontstaan. 

Littekens voorkomen

Dit is wat je kunt doen wanneer de wond nog vers is en je geen litteken wilt:

  1. Houd de snijwond, schaafwond of ander huidletsel altijd schoon. Was het gebied voorzichtig met milde zeep en water om ziektekiemen buiten te houden en vuil te verwijderen.
  2. Gebruik vaseline om de wond vochtig te houden om de beschadigde huid te helpen genezen. Vaseline voorkomt dat de wond uitdroogt en een korst vormt; het duurt langer voordat wonden met korsten genezen. Dit zal ook helpen voorkomen dat een litteken te groot, diep of jeukend wordt.
  3. Nadat je de wond hebt schoongemaakt en vaseline of een soortgelijke zalf hebt aangebracht, kun je de huid afdekken met een klevend verband. In het gezicht is dit lastiger. Probeer ervoor te zorgen dat je wond aan niet te veel invloeden van buitenaf wordt blootgesteld.
  4. Breng zonnebrandcrème aan op de wond nadat deze genezen is. Zonnebescherming kan rode of bruine verkleuring helpen verminderen en het litteken sneller doen vervagen. Gebruik altijd een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger en breng deze regelmatig opnieuw aan.