Filteren
Benen

Psoriasis vulgaris is de vorm van psoriasis die vaak voorkomt op de benen, specifiek op de knieën. Smeer een goede crème of zalf die de huid kan hydrateren en de jeuk kan verzachten. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Psoriasis: wat is het?

Psoriasis is een huidaandoening die bij zowel kinderen als volwassenen kan voorkomen. Het kan op elk moment in je leven ontstaan en is niet te genezen. Bij psoriasis maken huidcellen zich te snel aan waardoor er een ophoping ontstaat op de huid. Deze ophoping zorgt ervoor dat er vlekken ontstaan, bij een lichte huid zijn deze vaak rood en bij een donkere huid meer bruin van kleur. De plekken kunnen erg gaan jeuken waar je veel last van kunt hebben.

Psoriasis op de benen

Er zijn veel verschillende soorten psoriasis, bij iedereen ziet het er weer net wat anders uit. Het begint vaak met plekken die schilferen. Wanneer het begint is het verstandig om naar een arts te gaan. Er is geen behandeling voor psoriasis maar je kunt wel voorkomen dat het erger gaat worden.

Psoriasis komt op elk deel van het lichaam voor behalve in het gezicht. Zo kan het dus ook voorkomen op je benen. De vorm van psoriasis die het vaakst voorkomt is psoriasis vulgaris. Dit komt vaak voor op de knieën, op de kant waar je knie strekt.

Wat te doen aan psoriasis?

Er is (nog) geen behandeling voor psoriasis. Wel kun je zelf een aantal maatregelen nemen om de psoriasis te verlichten en om te voorkomen dat er nog meer psoriasis plekken ontstaan. Zo verergert roken en alcohol de psoriasis en komt psoriasis vaker voor bij mensen die roken en vaak alcohol nuttigen. Ook kun je een zalf of crème smeren waardoor de psoriasis plekken beter gehydrateerd zijn. Stress is ook een factor wat psoriasis kan verergeren. Dit geldt niet voor iedereen.