Filteren
Voeten

Psoriasis onder de voeten kan voor jeuk zorgen. Gebruik een vette crème of zalf om de jeuk te verlichten en schilfers te verminderen!

Producten (1)

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. image
    999
    Inhoud: 25 ml
    Niet op voorraad

Psoriasis op de voeten

Psoriasis is een huidaandoening waar je veel last van kunt hebben. Bij mensen die psoriasis hebben, vervangen de huidcellen zich te snel, waardoor oude huidcellen zich ophopen op de huid. Dit zorgt ervoor dat er veel schilfers ontstaan, wat kan gaan jeuken. Je kunt hier erg veel last van hebben, afhankelijk van de mate van de ernstigheid van de psoriasis. Het is niet besmettelijk. Psoriasis kan op bijna elk deel van het lichaam ontstaan, in dit artikel gaat het specifiek over de voeten. 

Oorzaak psoriasis

Het is niet precies bekend waardoor psoriasis ontstaat. Vaak is het wel genetisch bepaald, als een van je ouders psoriasis heeft, is er een grotere kans dat jij ook psoriasis zult krijgen. Wel is bekend dat psoriasis vaker voorkomt bij mensen die roken en regelmatig alcohol drinken. Ook kan het ontstaan door een snee in de huid, stress of sommige medicijnen. De zon kan het verergeren. 

Wat kun jij zelf doen tegen psoriasis?

Er is geen behandeling voor psoriasis aan de voeten. Wel zijn er een aantal dingen wat je zelf kunt doen om de psoriasis te verminderen of verzachten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huid niet nog meer uitdroogt. Kijk uit in de zon en ga niet onder de zonnebank. Ga ook niet te vaak in bad en douche niet te heet. Badschuim kan de psoriasis verergeren, dus pas hier ook mee op. Verder is het belangrijk om niet te krabben, hoe erg het ook jeukt. Houd daarnaast je nagels ook kort zodat je de huid niet open kan krabben, mocht je toch willen krabben. 

Een psoriasis voeten behandeling bestaat dus niet. Wel kun je een vette crème of zalf smeren om de plekken te verzachten. Dit zorgt er ook voor dat de huid minder schilfert. Koop een vette zalf gemakkelijk via Yourskin!