Filteren
Rug

Acne is een verschijnsel wat op verschillende plekken op je lichaam kan voorkomen, zo ook op de rug. Deze Yourskin producten kunnen je helpen om van je rug acne af te komen. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Acne

Acne is een verschijnsel wat vaak ontstaat in de puberteit. Talgklieren raken verstopt, waardoor er puistjes ontstaan. Deze puistjes kunnen je erg onzeker maken, omdat het erg zichtbaar is in bijvoorbeeld je gezicht. Acne kan echter ook op andere plekken voorkomen, zoals op de rug, borst en schouders. 

Rug acne

Rug acne ontstaat wanneer dode huidcellen en olie uit de talgklieren de poriën verstoppen, waardoor ontstekingen ontstaan. Het kan moeilijker zijn om acne op de rug te zien en te bereiken om het te behandelen. Er zijn echter diverse effectieve behandelingen die je zelf kunt doen en behandelingen op recept verkrijgbaar om van de acne af te komen. 

Om acne te voorkomen en te helpen verminderen, is het verstandig om een regelmatige, zachte huidverzorgingsroutine volgen. Het is ook een goed idee om zweterige kleding uit te trekken, regelmatig van beddengoed te wisselen en agressieve zepen en andere agressieve producten die de huid raken te vermijden. Bovendien kan rug acne verergeren als iemand regelmatig dingen draagt die er tegenaan wrijven, zoals een rugzak.

Hoe kom je van rug acne af?

Er zijn verschillende manieren om van de acne op je rug af te komen:

  1. Het regelmatig wassen van beddengoed, handdoeken en kussenslopen
  2. Regelmatig kleding wassen, vooral nauwsluitende kleding zoals bh's
  3. Dingen vermijden die tegen de rug schuren, zoals rugzakken
  4. Sporten in ruimzittende kleding van natuurlijke vezels, zoals katoen
  5. Onmiddellijk na het sporten douchen en omkleden of reinigingsdoekjes gebruiken
  6. Trainingskleding en -materiaal na elk gebruik wassen

Welke producten kan ik gebruiken voor acne op mijn rug? 

Om van acne af te komen kun je rug acne producten gebruiken. Zo heeft CeraVe een productlijn speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid. Zo heeft CeraVe een schuimende reinigingsgel die niet alleen voor je gezicht, maar voor je hele lichaam is. Ook kun je een crème voor puistjes op rug gebruiken, zoals de CeraVe hydraterende crème.