Filteren
Schouders

Acne op de schouders kan een vervelende huidaandoening zijn. Het kan pijnlijk zijn en je wilt er graag vanaf, omdat het je ook onzeker kan maken. Zie welke producten kunnen bijdragen aan het stoppen van acne op de schouders en bestel ze gemakkelijk via Yourskin. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Acne op de schouders

Acne ontstaat wanneer olie en dode huidcellen een porie of haarzakje verstoppen. Deze prop houdt vuil en olie vast onder de huid. In de aangetaste porie kan een bacteriële infectie ontstaan, die kan leiden tot ontsteking en zwelling in de vorm van een puistje.

Op de schouders kunnen zich twee soorten acne ontwikkelen: acne vulgaris en acne mechanica. De eerste ontwikkelt zich meestal als reactie op hormonale veranderingen, terwijl de tweede zich meestal ontwikkelt als reactie op warmte, druk, wrijving, of een combinatie daarvan.

Schouder acne ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit en voelt ook niet bij iedereen hetzelfde aan. Sommige mensen krijgen kleine puistjes, terwijl anderen met ernstige acne puisten, knobbeltjes of cysten ontwikkelen. Ernstige acne kan zeer pijnlijk zijn en sterkere behandelingen vereisen. Acne op de schouders kan je ook erg onzeker maken wanneer het in heftige mate voorkomt. Lees verder om erachter te komen hoe je van schouder acne af kunt komen.

Wat te doen aan acne op de schouders?

Wanneer je last hebt van acne op de schouders is het belangrijk om niet te strakke kleding te dragen. Strakke kleding kan de huid verder beschadigen en voor meer acne zorgen. Daarnaast speelt voeding ook een rol bij het ontwikkelen van acne. Slechte, vette voeding zorgt voor meer verstopte poriën. Hormonen kunnen ook meehelpen aan het ontstaan van acne op de schouders. 

Ook is het schoonhouden van de huid een belangrijke stap bij het behandelen van acne op de schouders. CeraVe heeft verschillende huidverzorgingsproducten in het assortiment die speciaal zijn ontwikkeld voor de meest gevoelige huidtypes. Zo heeft CeraVe een hydraterende reinigingscrème ontwikkeld waarmee je acne op de schouders kunt behandelen. Daarnaast heeft CeraVe ook een hydraterende crème die je op kunt smeren nadat je de huid van de schouders hebt gereinigd.