Testjezelf.nu Allergie check melk test 1 stuks

Inhoud
1 Stuks
23,12
 Beperkt op voorraad, bestel nu!
EAN 8718053789057
ARTNR 868754

Gratis bezorging

Bij bestellingen vanaf 50 euro.

€ 4,95

Bezorgkosten bij bestellingen onder 50 euro.

 

Productinformatie

Testjezelf.nu Allergie check melk test

Je denkt dat je allergisch bent voor (koe)melk? Dan heb je niets aan de huidige allergietesten op de markt. Deze testen alleen of je allergisch bent, maar niet of je een melkallergie hebt.

Met de nieuwe Allergie-Check® - MELK test kun je dit nu voor het eerst zelf eenvoudig thuis testen.

De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee een allergie tegen melk kan worden vastgesteld.

Koemelkallergie?
Een tweede officiële benaming voor koemelkallergie is ‘koemelkeiwitallergie". Koemelkallergie is iets anders dan lactose intolerantie. Deze twee aandoeningen worden wel vaak met elkaar verward. Bij lactose intolerantie patiënten ontbreekt het enzym lactase, waardoor lactose niet afgebroken en opgenomen kan worden door het lichaam. Dit is geen allergie. Bij koemelkallergie vindt er wel een allergische reactie plaats tegen een eiwit uit koemelk. Aangezien melk veel verschillende eiwitten bevat, kunnen verschillende eiwitten allergie veroorzaken. Het is niet te voorspellen tegen welke eiwitten de allergie optreedt. Of er een allergie bestaat tegen (Koe)melk kan worden vastgesteld met de Allergie-Check® - Melk test.

Bij baby"s is koemelkallergie de meest voorkomende vorm van allergie. Lactose intolerantie komt vaak op latere leeftijd tot uiting en of je het krijgt is genetisch bepaald.

Buikpijn en huiduitslag kunnen zowel het gevolg zijn van zowel lactose intolerantie als van koemelkallergie. Bij baby"s kunnen zelfs beide overgevoeligheden tegelijkertijd aanwezig zijn. Melk kan echter niet zondermeer uit het dieet van zuigelingen verwijderd worden want het is, na de borstvoeding, de belangrijkste bron van eiwitten en andere voedingsstoffen.

Om de verschijnselen van koemelkallergie tegen te gaan moet in principe alle koemelk uit de voeding worden geweerd. En dus ook alle van koemelk gemaakte zuivelproducten. In veel gevallen zal geiten- of schapenmelk geen reactie opleveren, maar in sommige gevallen zal dat echter wel kunnen (sommige eiwitten komen zowel in koeien- als geitenmelk voor). Allergie voor geitenmelk komt niet veel voor.

Yoghurt, kwark en dergelijke producten zijn ook niet aan te raden, vrijwel alle eiwitten zijn nog aanwezig en intact, dus allergische verschijnselen kunnen optreden. Mensen met lactose intolerantie daarentegen kunnen deze producten wel gebruiken.
Allergie-Check® kan worden gebruikt om een allergie aan te tonen in slechts 30 minuten.

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
Zelftest voor melkallergie

Aanwijzingen voor gebruik
1. Gebruik de meegeleverde lancet om te prikken.
Draai de bescherming van de lancet en druk de lancet met de witte tip stevig tegen de vinger tot deze klikt.

2. Gebruik het meegeleverde bloed opname buisje om bloed te verzamelen
Masseer de vinger tot zich een bloeddruppel vormt. Houd het buisje horizontaal in de druppel. Het buisje vult zich vanzelf. Vul het buisje tot aan de aangebrachte markering.

3. Druppel het bloed in de kleine opening van de test
Houd het uiteinde van het buisje in de kleine opening van de test (bloeddruppel symbool). Het bloed wordt automatisch opgenomen in de test.

4. Voeg de ontwikkel vloeistof toe en wacht 15 minuten.
Draai het blauwe dopje van de ontwikkel vloeistof en voeg deze toe aan de test in de grote opening.

5. Activeer de test door de blauwe schuif volledig uit te trekken
Na 15 minuten dient de test geactiveerd te worden. Trek de blauwe schuif volledig uit. De vloeistof zal dan door de test gaan lopen (te zien aan de roodachtige verkleuring).


6. Na 15 minuten kan de test worden beoordeeld
Een of meerdere lijnen zijn worden zichtbaar op de Allergie-Check® test. Gebruik de meegeleverde bijsluiter om de uitslag te beoordelen. Bij een hoge concentratie van IgE kan er binnen 15 minuten al een lijn zichtbaar worden bij het vierkantje. Het is bij een vaag lijntje echter (vierkantje en driehoekje) aan te raden om de test na uitschuiven van de blauwe schuif, nog 30 minuten te laten liggen en dan pas te beoordelen.

Bestanddelen
Inhoud verpakking Let op: in tegenstelling tot de tekst op het doosje en in de bijsluiter, wordt er 1 lancet meegeleverd! Allergie-Check Melk is een compleet geleverde test kit voor thuis: Nederlandstalige bijsluiter 1 steriele lancet Bloed opname buisje Tube met ontwikkel vloeistof Test cassette Allergie-Check® - Melk

Bewaaradvies
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Overige informatie
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Fabrikant / Distributeur
Testjezelf.nu BV, Hekkehorst 3, 7207 BS Zutphen
1. Gebruik de meegeleverde lancet om te prikken. Draai de bescherming van de lancet en druk de lancet met de witte tip stevig tegen de vinger tot deze klikt. 2. Gebruik het meegeleverde bloed opname buisje om bloed te verzamelen Masseer de vinger tot zich een bloeddruppel vormt. Houd het buisje horizontaal in de druppel. Het buisje vult zich vanzelf. Vul het buisje tot aan de aangebrachte markering. 3. Druppel het bloed in de kleine opening van de test Houd het uiteinde van het buisje in de kleine opening van de test (bloeddruppel symbool). Het bloed wordt automatisch opgenomen in de test. 4. Voeg de ontwikkel vloeistof toe en wacht 15 minuten. Draai het blauwe dopje van de ontwikkel vloeistof en voeg deze toe aan de test in de grote opening. 5. Activeer de test door de blauwe schuif volledig uit te trekken Na 15 minuten dient de test geactiveerd te worden. Trek de blauwe schuif volledig uit. De vloeistof zal dan door de test gaan lopen (te zien aan de roodachtige verkleuring). 6. Na 15 minuten kan de test worden beoordeeld Een of meerdere lijnen zijn worden zichtbaar op de Allergie-Check® test. Gebruik de meegeleverde bijsluiter om de uitslag te beoordelen. Bij een hoge concentratie van IgE kan er binnen 15 minuten al een lijn zichtbaar worden bij het vierkantje. Het is bij een vaag lijntje echter (vierkantje en driehoekje) aan te raden om de test na uitschuiven van de blauwe schuif, nog 30 minuten te laten liggen en dan pas te beoordelen.

Beoordeling door klanten

Wat is jouw ervaring met dit product?

Zelf een review plaatsen
Je plaatst een review overTestjezelf.nu Allergie check melk test 1 stuks
Jouw waardering

Vragen & inspiratie

Service door een gediplomeerd drogist

Er zijn nog geen vragen

Inspiratie

 1. image
  Braun Exactfit 3 bloeddrukmeter bovenarm 1 stuks 1 Stuks De Braun ExactFit ™ 3 Bloeddrukmeter voor de bovenarm bevat een geavanceerde  functie voor een beter overzicht van uw cardiovasculaire gezondheid gedurende de afgelopen 7 dagen.
  69,99
  1 Stuks
 2. image
  A Vogel Passiflora rustgevende druppels 100 milliliter 100 Milliliter A Vogel Passiflora Complex
  19,99
  100 Milliliter
 3. image
  Ellaone Filmomhulde tablet 30mg 1 tabletten 1 Tabletten ellaOne 30 mg tablet
  22,49
  1 Tabletten
 4. image
  Idyl Teennagelschaar 1 stuks 1 Stuks Idyl Teennagelschaar
  14,25
  1 Stuks
 5. image
  Panadol Junior 125 mg 10 zetpillen 10 Zetpillen
  5,75
  10 Zetpillen