Filteren
Rug

Eczeem op de rug kan je erg belemmeren in je dagelijks leven. Deze producten kunnen je verlichting bieden bij de jeuk die eczeem met zich meebrengt. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Eczeem op de rug

Eczeem is een huidaandoening waar veel mensen last van hebben. Eczeem kan komen opspelen op elk punt in je leven en er zijn veel verschillende soorten eczeem. De klachten bij eczeem zijn dat je last krijgt van rode plekken die erg jeuken. Door de jeuk ga je krabben, waardoor er soms ook wonden kunnen ontstaan. Ook kan de droge huid gaan schilferen. Eczeem kan op elke plaats op het lichaam voorkomen, maar dit artikel gaat specifiek over eczeem op de rug. 

Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem is een soort eczeem die vooral in de Westerse wereld veel voorkomt. Deze soort eczeem begint vaak al in de kinderjaren, maar kan zich ook ontwikkelen op latere leeftijd. Er is zelfs een verband tussen eczeem, hooikoorts en astma. Dit is ook de soort eczeem die het vaakst op de rug voorkomt. Dit is een vorm van eczeem welke genetisch bepaald kan zijn. Het is ook mogelijk dat niemand anders in de familie last heeft van eczeem. 

Wat te doen aan eczeem op de rug?

Er zijn verschillende triggers die de eczeem kunnen laten opwaaien. Wanneer je voor jezelf weet welke triggers dit zijn, kun je hierop letten. Stress is een factor wat je eczeem erger kan maken. Ook een droge huid is iets waar je op kunt letten om een eczeem aanval te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een eczeem rug crème of eczeem rug zalf smeren. Zo heeft La Roche Posay een crème ontwikkeld die de jeuk van de eczeem kan verzachten. Je kunt ook last hebben van bepaalde allergieën waardoor de eczeem erger wordt. Wanneer dit het geval is, kun je deze producten het best vermijden.

Mochten de klachten van de eczeem nog erger worden, is het verstandig om een arts te bezoeken. Deze kan dan bijvoorbeeld een hormoonzalf voorschrijven.