Filteren
Rug

Puisten op de rug ontstaan wanneer talg zich opbouwt in de huid. Er ontstaan dan rode bultjes die soms ook pijnlijk kunnen zijn. Deze producten kunnen je helpen bij het tegengaan van puistjes op de rug. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Puisten op de rug

Puisten ontstaan wanneer er teveel talg opbouwt in de huid. Dit resulteert in rode bultjes met witte punten die soms ook pijnlijk kunnen zijn. Puisten komen vooral voor in het gezicht, de nek, de rug en de borst, omdat hier het meeste talg zit. 

Hoewel puistjes op de rug volkomen normaal zijn, kun je je er af en toe toch onzeker door voelen, wat normaal is. Rug acne ontstaat meestal wanneer overtollig talg, bacteriën en dode huidcellen zich ophopen in de poriën, waardoor roodheid, ontsteking en puistjes ontstaan - vergelijkbaar met gezichts acne, maar dan op je rug. Het kan ook worden uitgelokt door hormonale veranderingen, waardoor het vaak bij de puberteit voorkomt en waarom het rond de menstruatie of zwangerschap komt opduiken. Ook dagelijkse gewoonten zoals dieet en kledingkeuzes kunnen een rol spelen.

Hoe kom je van puisten op je rug af?

Om puisten op rug te behandelen, kun je een aantal stappen zelf zetten:

  1. Wissel regelmatig je beddengoed. In je beddengoed kan vuil zich gemakkelijk opstapelen en wanneer je hier weer elke dag op gaat liggen, komt dit elke dag weer op je huid. 
  2. Let op met je haren wassen. Zorg ervoor dat je shampoo niet op de huid van de rug komt. Shampoo’s kunnen de acne op de rug verergeren. 
  3. Smeer een zalf tegen puisten op rug. CeraVe heeft verschillende reinigingscrèmes die je kunt gebruiken om de puisten te reinigen en hydrateren. 
  4. Eet de juiste producten. In groente en fruit zitten veel antioxidanten die je kunnen helpen bij het tegengaan van puistjes. Melkproducten en suiker producten kunnen acne juist triggeren, probeer deze dus minder tot je te nemen. 
  5. Sport niet in te strakke kleding. Wanneer je gaat zweten en je sportshirt aan je huid geplakt zit, kan acne zich gemakkelijker verspreiden. Draag een wijd, katoenen shirt tijdens het sporten om dit te voorkomen.