Filteren
Rug

Huiduitslag op de rug kan voorkomen door een allergische reactie, zonneallergie, netelroos of door insectenbeten. Bekijk welke Yourskin producten helpen bij huiduitslag op de rug. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Huiduitslag op de rug

Er zijn verschillende soorten huiduitslag die je op de rug kunt hebben, elk met een eigen reden. Je kunt bijvoorbeeld een allergische reactie hebben, maar ook een echte huidaandoening hebben. Lees verder in dit artikel welke soorten huiduitslagen op de rug er zijn en wat je er precies tegen kunt doen!

Netelroos

Netelroos, ook wel urticaria genoemd, is een aandoening waarbij je galbulten krijgt op je huid. Netelroos veroorzaakt hele heftige jeuk op de huid, wat begint met kleine rode bultjes. Dit eindigt al snel in dikkere plakkaten op de huid. Binnen 24 uur verdwijnt de netelroos meestal weer. Een oorzaak van netelroos kan een allergische reactie zijn op voedingswaarden. Wanneer het een allergische reactie is, kun je langs de huisarts gaan voor anti-allergie medicatie. Een voedingswaarde waar je allergisch voor kunt zijn, zijn toevoegingen aan eten zoals conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Ook door insectenbeten kan acute netelroos ontstaan. Netelroos kan op verschillende plekken op het lichaam ontstaan, maar vaak op de romp (en dus de rug). Het kan echter ook op de handen en voeten en benen en armen voorkomen. 

Huiduitslag door de zon

De zon kan een allergische reactie uitlokken op de huid. Wanneer je de hele dag op het strand in de zon hebt gelegen, kun je last krijgen van zonneallergie. Je huid is dan overprikkeld geraakt en er ontstaan rode bultjes die ook kunnen jeuken. Wanneer je last hebt van zonneallergie is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon met een SPF. Wanneer je last hebt van zonneallergie bultjes, kun je een huiduitslag rug zalf smeren of een huiduitslag rug crème kopen. 

Wat helpt er tegen huiduitslag?

Wanneer je last hebt van een jeukende huid, kun je dit koelen onder de kraan met water. Dep het daarna droog met een handdoek in plaats van te wrijven, want dit kan de uitslag verergeren. Ook een crème of zalf smeren kan soms baat hebben. Probeer ook niet te krabben (hoe moeilijk dit ook is!). Bekijk de verschillende producten van Yourskin die tegen huiduitslag op de rug zijn.