Omega 3 vetzuren komen vooral voor in visolie. Heb jij last van onzuiverheden zoals acne, psoriasis, rosacea of eczeem, dan kan het zijn dat omega 3 een uitkomst biedt! Ons voedselpatroon heeft een grote invloed op onze huid. Schoonheid komt van binnenuit is een uitspraak die nog echt klopt ook. 

Wanneer je gezond eet, zul je zien dat je huid zal gaan stralen. Zo wordt ook gezegd dat omega 3 vetzuren kunnen helpen bij een gezonde huid. De vetzuren uit omega 3 helpen bij de zachtheid van de huid en zorgt ervoor dat de huid glad blijft. Het helpt zelfs om huidveroudering tegen te gaan, op een natuurlijke manier. 

Een overschot aan omega 6

In veel ongezonde producten in de supermarkt zit teveel omega 6. Dit zit vooral in de ongezonde producten, zoals chips en koekjes. Wanneer je last hebt van onzuiverheden, heb je vaak een overschot aan omega 6 binnengekregen. Het beste zou zijn als de omega 3 en de omega 6 opname in je lichaam in balans zijn. Omega 3 zijn namelijk de goede vetzuren die ervoor zorgen dat je minder last hebt van onzuiverheden. Heb jij vaak last van acne? Bekijk dan zeker wat je allemaal tot je neemt.

Waar komt omega 3 in voor?

Om er zeker van te zijn dat je voldoende omega 3 binnenkrijgt, wil je natuurlijk weten waar het allemaal in zit. Omega 3 kun je vooral vinden in vette vis, zoals zalm, makreel, haring, tonijn, ansjovis en sardientjes. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen uit vis. Om er zeker van te zijn dat je wel voldoende omega 3 nuttigt, kun je ervoor kiezen om een omega 3 vetzuren supplement te slikken. Dit zorgt ervoor dat je zeker weten genoeg omega 3 binnenkrijgt.

Wat doet omega 3 voor de huid?

Wat doet omega 3 eigenlijk precies wat de huid zo mooi maakt? Allereerst zorgt het ervoor dat de hoornlaag zacht wordt, dit geeft de huid een mooi glad uiterlijk. Omega 3 bevordert ook de doorbloeding van de huid, wat helpt tegen huidveroudering. Omega 3 helpt bij de hydratatie van de huid en gaat dus droogheid tegen. Ook helpt het bij de soepelheid van de huid. Omega 3 voedt de huid altijd van binnenuit. Je hoeft geen crèmes te smeren met omega 3 om de goede effecten van omega 3 te merken. Schoonheid van binnenuit is hier weer van toepassing.

Werkt omega 3 echt zo goed tegen acne?

Er is een onderzoek geweest om erachter te komen of omega 3 dan echt zo goed werkt tegen acne. De deelnemers kregen capsules met omega 3 vetzuren erin en werden na het onderzoek gevraagd of de acne echt verminderd was. Degenen die de omega 3 vetzuren hebben genomen, zagen een afname in de hoeveelheid en de ernst van de acne. Omega 3 vetzuren kunnen dus echt helpen om acne tegen te gaan of te verminderen. Dit werkt uiteraard bij iedereen anders, maar het is het proberen zeker waard.